Vertrouwenspersoon

  1. Vertrouwenspersoon

Vertrouwenspersoon bij MKB Vitaal

Vervelende opmerkingen van collega’s, moeite hebben met het coronabeleid, iemand die wat te ruw met je omgaat, agressief gedrag of pesten. Het komt in alle organisaties voor en kan je letterlijk ziek maken. Het is prettig als je dan met je problemen terecht kan bij een vertrouwenspersoon. Is je werkgever aangesloten bij MKB Vitaal? Dan kan je bij de vertrouwenspersoon van MKB Vitaal terecht. Je blijft te allen tijde anoniem en er worden geen kosten in rekening gebracht bij je werkgever.

Wanneer?

De vertrouwenspersoon biedt een luisterend oor, geeft advies en ondersteunt bij het bespreekbaar maken van het probleem op het werk. Je kan met de vertrouwenspersoon contact opnemen bij ongewenste omgangsvormen en voorvallen op je werk waarbij je - bedoeld of onbedoeld - psychisch of fysiek wordt lastiggevallen, bedreigd of aangevallen. Denk hierbij aan seksuele intimidatie, agressie en geweld, pesten en discriminatie.

Nadat je de vertrouwenspersoon hebt gebeld, heb je op korte termijn een afspraak met haar of hem. Indien nodig nog op dezelfde dag.

Anoniem

Waarom zou je een vertrouwenspersoon benaderen? Omdat ongewenst gedrag van collega’s of leidinggevenden kan leiden tot veel stress, gezondheidsklachten en verzuim. Bovendien blijf je anoniem als je contact opneemt met een vertrouwenspersoon! Alleen als je akkoord gaat, neemt de vertrouwenspersoon contact op met de werkgever.

Niet voor privé

Hoewel de vertrouwenspersoon in basis niet is bedoeld voor privéproblemen, arbeidsconflicten, werkdruk en reorganisatie, biedt ook daar de vertrouwenspersoon alle ruimte voor het verhaal en emoties. Als je dan nog specifieke hulp nodig hebt, dan verwijst de vertrouwenspersoon je door.

De vertrouwenspersonen bij MKB Vitaal

MKB Vitaal heeft gekozen voor de zelfstandig externe vertrouwenspersonen van BMW voor elkaar. Zij stellen zich hieronder kort aan je voor:

Sandra de Callafon-Noordermeer

Mijn kernwaarden zijn authentiek, oprecht, daadkrachtig en zorgvuldig. Verder ben ik nieuwsgierig en overal op zoek naar antwoorden en oplossingen. Als persoon ben ik harmonieus en sociaal ingesteld en heb ik een groot empathisch vermogen. Wat ik meebreng is de nodige levenservaring en een inwendige knop die ik makkelijk omzet van professioneel zakelijk naar menselijk en empathisch met altijd de nodige dosis humor.

Regio Zuid
T: (06) 533 872 70
M: sandra.decallafon@bmwvoorelkaar.nl

Ingrid Middelkoop

Ik begeleid al jaren mensen, teams en organisaties. Dit doe ik in de rol van Mediator, (team)coach en Vertrouwenspersoon.

Niet opgeloste conflicten hebben een effect op het verzuim, leiden tot minder werkplezier, verlaging van de productiviteit, levert stress en spanningen op. Het tijdig herkennen en actief aan de slag gaan met conflicten voorkomt een heleboel gedoe; positief effect op je verzuim; bespaart je geld en draagt bij aan duurzame inzetbaarheid van je medewerkers.

Als je zou vragen hoe mensen mij zouden omschrijven, dan kenmerken de volgende woorden mijn manier van werken: no-nonsense, concreet en doelgericht, warm en open.

In mijn vrije tijd ben ik een fanatieke beoefenaar van Aikido, een Japanse krijgskunst. Aikido betekent vrij vertaald “de weg om in harmonie te komen met Ki. Ki staat voor “levensenergie”. In mijn werk pas ik
principe graag toe en begeleid en help ik jou om de harmonie/balans weer terug te vinden

Regio Midden en Noord Nederland
T: (06) 148 086 33
M: ingrid.middelkoop@bmwvoorelkaar.nl