Beveiligde berichten

  1. Beveiligde berichten

Beveiligde berichten

Wij gaan vertrouwelijk om met jouw gevoelige gegevens. Daarom delen we persoonsgegevens, verslagen, dossiers en andere gevoelige informatie op een beveiligde manier. Dat is nodig omdat de gewone e-mail of post en de fax kwetsbaar zijn voor misbruik. Voor mailverkeer gebruiken wij de veilige mail oplossing ZIVVER. ZIVVER werkt slim samen met steeds meer andere veilige mail systemen, zoals Zorgmail.

Hoe werkt ZIVVER?

Als iemand een e-mail via ZIVVER stuurt, dan versleutelt het systeem het bericht. Het bericht en alle bijlages worden bewaard op een veilige server. De beoogde ontvanger krijgt een bericht (notificatie) dat er een e-mail voor hem is. Hij kan die e-mail dan ophalen van de ZIVVER server, maar moet zich daarbij wel identificeren met een code. at maakt dat niemand anders dan de verzender en de beoogde ontvanger toegang heeft tot het bericht. Ook hackers niet.

Hoe open je een bericht dat via ZIVVER is verstuurd?

Heb je van ons een mailbericht ontvangen via ZIVVER? Klik dan in de notificatie op de blauwe link met de tekst ‘Klik voor bericht’ te klikken. Je wordt dan automatisch doorgestuurd naar de beveiligde omgeving van ZIVVER. Hier moet je een toegangscode of sms-code invoeren. Lees verder voor meer uitleg of bekijk hieronder de instructievideo.

Bericht openen met een toegangscode

Je hebt een beveiligd bericht ontvangen. Wij willen zeker weten dat alleen jij het bericht kunt lezen. Onze medewerker heeft daarom een toegangscode aan jou doorgegeven, via de post, telefonisch of persoonlijk. Klik op 'Klik voor bericht' en vul deze toegangscode in. Nu kan je het bericht lezen. Heb je geen toegangscode ontvangen? Klik dan in het bericht op de link ‘Ik weet mijn toegangscode niet’ of neem dan contact op met de afzender.

Bericht openen met een sms-code

Je hebt een bericht ontvangen dat is beveiligd met een SMS-code. Wij willen zeker weten dat alleen jij het kunt lezen. Klik op ‘Klik voor bericht’ en daarna op ‘SMS sturen’. Vul dan de code in die je op jouw telefoon ontvangt. Nu kan je het bericht lezen. Heb je geen sms met code ontvangen? Neem dan contact op met de afzender van het bericht.

Wil je reageren op een mailbericht dat via ZIVVER is verstuurd?

Je leest het bericht dat via ZIVVER is verstuurd op een beveiligde webpagina. Als je op het bericht beveiligd wilt reageren, dan kan dat op die webpagina. Klik op de knop 'Beantwoorden'. Je kan dan in het antwoordveld direct jouw reactie typen. Eventueel kan je ook een bijlage toevoegen met de paperclip-knop. Jij verstuurt de reactie door op de verzendknop te klikken. Wanneer de ontvanger hierop reageert, ontvang jij weer een notificatie per e-mail.

Geef wijzigingen in jouw e-mailadres en telefoonnummer aan ons door!

Het is belangrijk dat je wijzigingen in jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer direct aan ons doorgeeft. Op deze manier kunnen wij veilig met jou blijven mailen. Je kan daarvoor ons contactformulier gebruiken of bellen via: 085 303 85 00.